WERELDFESTIVAL ZOEKT GASTGEZINNEN

De tientallen buitenlandse artiesten die het beste van zichzelf geven, worden ondergebracht in gastgezinnen.  Misschien zelfs dat van jou? Elk gastgezin neemt één of meerdere artiesten in huis naargelang ze plaats hebben.

De dansers en muzikanten komen aan op woensdag en vertrekken de woensdag erna. Het gezin kan dus een volledige week genieten van deze interculturele ervaring. Op maandag krijgen de dansers een rustdag en zijn er geen voorstellingen gepland. De ideale gelegenheid om de internationale artiesten beter te leren kennen!

Als gastgezin ben je verantwoordelijk voor het vervoer van en naar het festival, de nodige lunchpakket, warme maaltijden, en zeker niet te vergeten: een warm thuisgevoel. 

Soms verloopt de communicatie met vallen en opstaan, maar de vriendschap en dankbaarheid die je ervoor in de plaats terugkrijgt is ongetwijfeld de moeite waard. We kunnen je garanderen dat de eventueel stuntelige start snel zal worden omgetoverd naar een onvergetelijke ervaring!

Interesse om gastgezin te worden of wil je er nog meer over te weten komen? Contacteer dan gastfamilies@wereldfestival.be

Getuigenis:

Gastgezin zijn...

is als reizen in je eigen huis, met reisgenoten die je nog niet kent.

Je opent je huis en je hart, in de hoop dat het meevalt.

Het is best spannend en best een uitdaging, maar de spanning verdwijnt meestal na een eerste ontmoeting.

De zoektocht naar een gelijkaardige taal verandert al snel in een wederzijds sappig verhaal.

Aan tafel worden cultuurverschillen besproken en als toetje verschijnt de heerlijke taart.

Wereldfestival intens beleven vanaf de eerste rij, daar wordt een mens pas echt intens blij van!

Je ontdekt dat wij mensen, als we ons hart durven te openen, samen kunnen leven en iedereen kan tellen als gastgezin.

Je geniet echt een hele week van alles en iedereen, ook al bak je misschien voor de derde keer deze week heerlijke Belgische frietjes voor je gast!

Groetjes,

Véronique & Kurt